Cookies op de website van Dr. Nassau College

Dr. Nassau College gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.

Uitwisseling Poznan

Uitwisseling met Gymnasium 12 uit Poznan


Op dinsdag 11 oktober vertrekken 12 leerlingen van  locatie Quintus voor een uitwisseling naar de zusterstad van Assen, Poznan. Deze derdejaars met cultuur in het pakket worden gekoppeld aan Poolse leerlingen van de middelbare school Gymnasium 12. Tijdens de uitwisseling verblijven onze leerlingen bij het gezin van de Poolse leerling.


Cultuurcoördinator Johan Zielstra vertelt dat deze uitwisseling een onderdeel is van de talentrichting cultuur en dat het voor de leerlingen de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan culturele projecten in een internationaal perspectief. Beide scholen besteden veel aandacht aan kunst & cultuur. Het bezoek aan Polen staat in het teken van het maken van een theaterstuk samen met de Poolse leerlingen. Dit stuk zal uiteindelijk zowel in Polen als in Nederland worden opgevoerd. De theatrale begeleiding is in handen van theaterdocent Roel Tichelaar. Roel is verbonden aan Garage TDI, het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen. Al jaren werkt het Dr. Nassau College nauw samen met de docenten van Garage TDI.


Naast het culturele programma maken de leerlingen ook uitstapjes om Poznan te leren kennen. Voor onze leerlingen is deze uitwisseling een prachtige kans om hun taalvaardigheden en culturele talenten in de praktijk te brengen en bovenal is het een uitgelezen mogelijkheid om de eigen horizon te verbreden. Volgend voorjaar komen de Poolse leerlingen naar Assen om hier een week bij hun Nederlandse maatjes te logeren. De gezamenlijke theaterproductie wordt dan op het prachtige Quintus-podium opgevoerd.

Deel dit bericht